Tövbe Duası: Tevbe İstiğfar Duası Arapça Okunuşu ve Türkçe Anlamı Nedir? Tövbe Nasıl Edilir?

Tövbe Duası: Tevbe İstiğfar Duası Arapça Okunuşu ve Türkçe Anlamı Nedir? Tövbe Nasıl Edilir?

Tövbe Duası: Tevbe İstiğfar Duası Arapça Okunuşu ve Türkçe Anlamı Nedir? Tövbe Nasıl Edilir?

Tövbe Duası Arapça Okunuşu

“Estağfirullah. Estağfirullah. Estağfirullahe’l-azîm el-kerîm, ellezî lâ i lâhe illâ hüve’l-hayyü’l-kayyûmü ve etûbü ileyhi, tevbete abdin zâlimin li-nefsihî, lâ yemlikü li-nefsihî mevten velâ hayâten velâ nüşûrâ. Ve es-elühü’t-tevbete ve’l-mağfirete ve’l-hidâyete lenâ, innehû, hüve’t-tevvâbü’r-rahîm.”

Tövbe Duası Türkçe Anlamı

Rabbim! Bu ana kadar, bilerek ya da bilmeyerek işlediğim tüm günahları ve hataları elim, dilim, gözüm, kulağım, ayağım ve elim aracılığıyla işledim ve şimdi bu günahlarımdan pişmanlık duyarak tevbe ediyorum. Küfür, şirk, isyan, günah ve kusurlar her ne şekilde meydana geldiyse, hepsinden tevbe ediyorum ve derin bir pişmanlık içindeyim. Bir daha bu hataları işlememeye karar veriyorum.

Rabbim, bu tevbemi kabul buyur. Beni nefsime ve şeytana uyup aynı günahları tekrar işlememe izin verme, ey Rabbim. Tekrar edilmemesi için azim ve kararlılıkla bu günahlardan uzak durmayı diliyorum.

Bir kez daha şehadet ediyorum ki, bütün peygamberlerin ilki Hz. Adem, sonuncusu ise Hz. Muhammed (s.a.v.) olmak üzere, bu iki peygamber arasında gönderilmiş tüm peygamberlere iman ediyorum. Onların hepsi gerçektir ve hakikattir. Bütün peygamberlere ve onlara gönderilen ilahi kitaplara şüphesiz bir şekilde inanıyorum, kalbimle tasdik ediyorum. Ayrıca, son ilahi kitap olan Kuran-ı Azimüşşan’a ve son peygamber Hz. Muhammed’e (s.a.v.) olan imanımı bir kez daha beyan ediyorum.

Tevbe İstiğfar Duaları

Tevbe istiğfar duaları, anlamıyla günahlarımızın kusurlarımızın affı için Allah’a yakarıştır. Bu yüzden bu duayı ederken günah ve kusurlarımız için pişmanlık duyarak üzülerek samimi bir şekilde yapılması gerekir. Peygamber Efendimiz (SAV) bir Hadis-i şerifte, “İstiğfâre devam edeni, çok okuyanı, Allahü teâlâ, derdlerden, sıkıntılardan kurtarır. Onu, hiç ummadığı yerden rızklandırır” diye buyurarak istiğfar etmenin önemine işaret etmiştir. Âyet ve hadîslerde dua teşvik edilmiştir: “Rabbiniz, şöyle buyurdu: Bana dua edin, size cevap vereyim (duanızı kabul edeyim)” (Mü’minûn, 23/60).

İstiğfar Duası Anlamı

Hadis-i şerifte geçen dua şu şekildedir: “Her namazdan sonra, üç kere ‘Estağfirullahel’azîm ellezî lâ ilâhe illâ huv el-hayyel-kayyûme ve etebü ileyh’ okuyanın bütün günahları affolur.” Bu dua, kişinin günahlarını itiraf edip Allah’tan bağışlanma istemesini ifade eder. İstediği şey, “Bu ana kadar elimden, dilimden, gözümden, kulağımdan, ayağımdan ve elimden bilerek veya bilmeyerek işlediğim tüm günah ve hatalarıma tevbe ettim” demektir.

İstiğfar duası, bir Müslüman’ın günahlarından arınma ve Allah’a yönelme isteğini dile getiren önemli bir ibadettir. Bu dua, tövbe ve bağışlanma yolunda bir adımdır ve Allah’ın rahmetine sığınma anlamını taşır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu